Meine Erkenntnisse dazu:
1.) Wenn das Rezept sagt "unbeschichtete Pfanne" und "Bräter", dann halte dich daran, sonst wird die Haut nicht richtig kross. Und nicht richtig krosse Entenbrusthaut ist mehr so ... meh.
2.) Zu lange im Ofen lassen hilft auch nicht in Sachen Knusprigkeit, dann ist dafür das Fleisch nicht mehr rosa.
3.) Ich mag den Geschmack von Ente irgendwie nicht. Dafür kann aber das Rezept nix. Das Rezept kann grundsätzlich nichts dafür, dass mir die Ente nicht so gemundet hat wie die Soße, das Rezept ist super. Das Rezept gibt's hier - man beachte, dass ich den Pfeffer gleich in ganzen Körnern mitgekocht habe. Die Soße hätte ich auflecken können. Hab ich vielleicht auch getan.
* * *
My stupid back is being stupid and achy, hence I'll keep this short. Today: Duck à l'orange. Which, as you may remember, is this:
Here's my conclusions regarding this dish:
1. Follow the recipe. I used my usual frying pan when the recipe called for a, um, whatchumacallit, you know, a skillet with no teflon coating type thingy? Ah, the challenges of trying to write a food blog in English ... also, I should have used a metal dish to cook the duck in the oven instead of my ceramic one, the skin just didn't turn out crispy enough for my taste.
2. Don't leave the duck breasts in the oven for too long hoping that will make them crispier. It won't it just means your duck will be overdone.
3. I don't seem to like the flavor of duck very much. I'm sure it wasn't because of the recipe, the recipe itself is awesome, and I love, love, loved the sauce. I may have licked it up. You can find the recipe in its google-translated glory here, but I fear it's not much use.
"The duck breast from the film company."
Trust me, Google Translate, no film companies were harmed in the making of this dish.
Lesson learned: Stick to the recipe. No need to always get creative.
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